Spring naar content
Word jij gepest? Neem iemand in vertrouwen!

Word jij gepest? Neem iemand in vertrouwen!

Er zijn kinderen die, bijvoorbeeld op school, elke dag gepest worden. Niet voor niets hebben bijna alle scholen dan ook een anti-pestprogramma. Maar wist je dat je ook bij de politie terecht kunt met je verhaal. En ook als je vragen hebt over bijvoorbeeld pesten? Iedere dinsdag- en donderdagavond kun je namelijk chatten met politieagenten.

Helaas wordt er nog veel te veel gepest. Deze week kwam zelfs groot in het nieuws dat een 15-jarige jongen een einde aan zijn leven heeft gemaakt vanwege het vele pesten dat hij moest doorstaan. Dat is natuurlijk verschrikkelijk nieuws.

Tips
Je kunt zelf een aantal dingen doen om het pesten te voorkomen of te laten stoppen.  

  • Neem iemand in vertrouwen, bijvoorbeeld je ouders, een vriend(in) of je leraar;
  • Maak het pestgedrag altijd bespreekbaar, dat hoef je niet alleen te doen. Daar kan een leraar bijvoorbeeld bij helpen;
  • Kom op voor jezelf en voor een ander.
  • Durf je er niet met iemand over te praten? Dan kun je ook de kindertelefoon bellen of chatten. Dat kan ook anoniem.  

Lukt het niet om het pesten met deze tips op te lossen? Bezoek dan de chat van www.vraaghetdepolitie.nl op dinsdag- of donderdagavond tussen 19.00u en 21.00u en praat met een politieagent over jouw situatie. Je kan ook met hen praten over andere (veiligheids)onderwerpen.

Beautynezz
Ook YouTuber Beautynezz werd gepest. Zij sprak er met de politie over en leerde wat je kunt doen om online pesten tegen te gaan. Heb jij het filmpje met tips al bekeken?  

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=jiXHPNmKkMk